- Regiuni Austria
- Cazare
- Circuite / Drumetii
- Forum
- Concursuri
- Webcams
- Galerie foto
- Galerie video
- Parteneri
Atractii turistice
Zillertal-ul tirolez - drumetii, schi & privelisti magnifice
Mergand spre sud, din valea Inn-ului “Inntal” se desprinde Zillertal, cea mai mare dintre vaile laterale formate de afluentii Inn-ului.
Intreaga vale face parte din districtul Schwaz si separa Kitzbueheler Alpen (la est) de Tuxer Alpen (la vest). O caracteristica a acestei vai foarte largi este faptul ca altitudinea nu se modifica foarte mult de-a lungul vaii: in partea de nord altitudinea este de 520 de metri deasupra nivelului marii, iar in partea de sud, mai inalta, este de 620 de metri.
In Zillertal se afla numeroase statiuni de schi , dintre care Mayrhofen este probabil cea mai cunoscuta.
In total aici se gasesc peste 160 km de piste de schi in Arena Zillertal-Gerlos-Hippach-Konigsleiten/Wald-Krimml. Un teleschi nou si telescaune cu 8 locuri acoperite leaga din 2003 zonele de schi Hochkrimml-Gerlosplatte si Konigsleiten (Arena Zillertal). In total 53 de instalatii de schi, 4 scoli de schi si snowboard, mai multe parcuri de distractii se afla in Hochklrimml si Konigsleten. Valea nu prezinta risc de avalanse de la inceputul lui decembrie si pana la finele lunii aprilie.
Kitzbuehel
Statiunea care a inceput ca un mic sat de munte tirolez este in prezent cea mai scumpa statiune de schi din Austria. Kitzbuehel atrage azi turistii iubitori de zapada din intreaga Europa.
Orasul este recunoscut ca ofera cele mai bune distractii après-schi si evenimente din Austria.
Atat iarna, cat si vara, vizitatorul atent poate recunoaste inceputurile orasului: Kitzbuehel a fost candva un sat, care s-a dezvoltat, devenind oras, datorita minelor de argint, asemanatoare cu cele din Hall sau Schwaz, dar la scara mai mica. Case medievale, in stilul cabanelor de munte, se amesteca foarte bine cu case mai noi, in culori pastelate, si cu magnificul peisaj tirolez. Vara este momentul in care muntii din apropiere ofera turistilor o multitudine de trasee pentru drumetie, in special in regiunea Wilder Kaiser.
Lacul Achensee & imprejurimile
Lacul Achensee este un lac in Tirol situat la nord de Jenbach. Achensee este unul dintre putinele lacuri mari din Tirol, fiind foarte popular printre turisti din aceasta cauza.
Dupa cum s-a mentionat mai sus este cel mai mare lac din provincie si are o adancime de 133 de metri. Apa sa este extrem de pura si curata, fiind aproape de cerintele apei de la robinet. Lac alpin, Achensee rareori devine mai cald de 20 de grade. Pozitionat intr-o vale unde miscarea aerului da nastere unei brize constante, lacul este extrem de popular in randul windsurfer-ilor. Un alt motiv pentru care Achensee este atat de popular printre practicantii sporturilor nautice este apropiere sa de centrul regiunii tiroleze, Innsbruck.
Istoria Achensee este strans legata de manastirea Sf. Georgenberg. Lacul a fost daruit manastirii de catre tinutul Schlitters in 1120 si a ramas in administrarea acesteia pana in 1919.
Turismul pe lac a inceput - la fel ca in majoritatea zonelor din Tirol - in secolul al 19-lea. In 1887, un vaporas cu aburi numit "Sfantul Iosif" a fost lansat pe lac. Cativa ani mai tarziu, in 1889, o linie ferata ingusta a deschis accesul spre zona si un al doilea vaporas cu aburi, "Sf. Benedikt", a inceput sa plimbe turistii. Alte vaporase au urmat, pana in 1911, cand "Stadt Innsbruck" ( "Orasul Innsbruck") s-a alaturat flotei in crestere, fiind primul vapor cu motor diesel din Imperiului Austro-Ungar. Pe parcursul deceniilor urmatoare, "Stadt Innsbruck" a castigat un statut legendar si a fost utilizat neintrerupt pana la scoaterea sa din uz, in anii ‘90.
Stubaital, Tirol: Statiuni de schi & paradis al drumetiilor
Stubaital este o vale faimoasa, atat in Tirol, cat si la nivel international, pentru partiile sale de schi, cele mai importante aflandu-se in jurul localitatii Neustift im Stubaital, una dintre cele mai aglomerate statiuni de schi din Austria. Stubaital ocupa o pozitie centrala in lantul muntos Stubaier Alpen si la fel ca majoritatea vailor este strabatuta de un rau, raul Ruetz. Stubaital are aproximativ 30 de kilometri lungime si se intinde pe o directie sud-vest, unindu-se cu Inntal (valea principala din Tirol), in dreptul orasului Schoenberg, la 9 Km sud de Innsbruck.
Principala comunitate din Stubaital nu este Neustift, ci Fulpmes - ea insasi o statiune destul de populara pentru schi si drumetii. In total Stubaital este impartita intre cinci comunitati: Mieders, Schoenberg, Telfs, Fulpmes si Neustift. Pornind de la intrarea in vale si continuand spre sud Stubaital se ramifica in doua "aripi", Unterbergtal si Oberbergtal. La capatul Unterbergtal, se gaseste ghetarul Stubaier (Stubaier Gletscher), un ghetar deosebit de popular printre schiori.
Bodensee, Vorarlberg: Partea austriaca a lacului Bodensee (Constance)
Bodensee sau Lacul Constanta se afla la extremitatea vestica a Austriei, in partea de nord-vest a landului Vorarlberg. Bodensee (Lacul Constanta) este partajat intre Austria, Germania si Elvetia. Partea austriaca este cea mai mica, din 273 de kilometri de tarm, numai 28 de kilometri apartin Austriei, 173 de kilometri apartin Germaniei si 72 de kilometri Elvetiei. Lacul este impartit in trei sectiuni, numite Obersee, Untersee si Seerhein. Raul Rin trece prin Bodensee si se spune ca " face o baie" in lac. Realitatea este ca apa Rinului arata mult mai curata la iesirea din lac unde isi lasa cea mai mare parte a sedimentelor aduse din Alpi. Ca suprafata lacul este al 3-lea ca marime din Europa Centrala (dupa lacul Geneva si lacul Balaton), iar ca volum este al 2-lea. Cea mai mare adancime a lacului Constance este de 250 de metri , cu toate acestea cea mai mare parte a lacului este mult mai putin adanca.
Padurea Bregenz (Bregenzerwald): o bijuterie de lemn in Vorarlberg
Padurea Bregenz ocupa o vasta regiune din provincia de vest Vorarlberg si este bine cunoscuta pentru importanta sa naturala si cultural. Ea este considerata a fi printre cele mai frumoase paduri din Alpii austrieci, ceea ce nu este putin lucru avand in vedere ca 46 la suta din suprafata totala a Austriei este acoperita cu paduri.
Inapoi sus